Alman market zincirinin "Türk Ailesi" temalı reklamı tartışmalara neden oldu

Almanya'nın popüler süpermarket zinciri Aldi'nin Türk bir aileyi konu alan reklam kampanyası, stereotipik temaları ve oryantalist bakış açıları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Bazı kullanıcıların beğendiği reklam, Türk toplumu hakkında önyargıları pekiştirmekle suçlanıyor.

Alman market zincirinin "Türk Ailesi" temalı reklamı tartışmalara neden oldu
09 Ekim 2024 - 12:53 - Güncelleme: 09 Ekim 2024 - 13:57

Alman süpermarket zinciri Aldi, “Nussknacker” marka çikolatasının tanıtımını yaptığı yeni reklam kampanyasında, Almanya'da yaşayan bir Türk işçiyi ve ailesini konu aldı.

Ancak kampanya, eleştirmenler tarafından, Almanya’daki Türk toplumuna yönelik klişelere dayandığı ve bu önyargıları pekiştirdiği gerekçesiyle sert bir dille eleştirildi.

Reklamda, Türk işçilerin memleketlerine dönerken yanlarında götürdükleri çikolataların önemi vurgulanıyor. Aldi çantalarına yerleştirilen hediye çikolata ve diğer ürünler, yıllardır Türkiye'ye taşınıyor. “Nussknacker” çikolatası ise Türkler arasında popülerlik kazanarak çikolata kavramıyla özdeşleşmiş durumda.

Ancak Aldi’nin “ucuzcu” market imajı ve Türk tüketicilerin buradan alışveriş yapma oranı, geçmişte de tartışmalara yol açmıştı. 1997 yılında bazı Alman futbol taraftarları, Türk taraftarlara karşı tribünlerde yüzlerce Aldi çantasını sallamıştı. Bugün, bu geçmişin gölgesinde, Aldi'nin yeni reklamına yönelik tepkiler artarken, markanın bu eleştiriler karşısında ne yanıt vereceği ise merak ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com