Amazon'a açılan davada yeni gelişmeler!

Amerika Birleşik Devletleri Seattle Bölge Mahkemesi'nde Amazon'a karşı açılan fiyatları artırma davasının dosyası kamuoyuna açıldı.

Amazon'a açılan davada yeni gelişmeler!
16 Kasım 2023 - 12:53

Amerika Birleşik Devletleri Seattle Bölge Mahkemesi'nde Amazon'a karşı açılan “fiyatları artırma” davasının dosyası kamuoyuna açıldı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından dava dosyasına sunulan belgede, Amazon'un kârlarını artırmak için yasadışı stratejiler kullandığı ve bu yolla satılan ürünlerin toplam fiyatının 1 milyar dolardan fazla artırıldığı ifade edildi.

Komisyonun mahkemeye sunduğu belgelerde, Amazon'un gizli bir iç algoritma kullanarak belirli ürünlerde sürekli fiyat artışı yaptığı ve diğer çevrimiçi mağazaların da bu fiyat artışlarına uyum sağlayacağının tahmin edildiği belirtildi.

Delil Karartmakla Suçlandılar

Yetkililerden bilgi saklamak için Amazon yöneticilerinin, Signal isimli mesajlaşma uygulamasında kaybolan mesajlar yoluyla iletişim kurduğu ve Haziran 2019'dan 2022 başlarına kadar olan şirket için yazışmaların da yok edildiği öne sürüldü.

Reklam Gelirleri De İncelenecek

Dava dosyasında yer alan iddiaya göre, Amazon'un sahibi Jeff Bezos, şirket yöneticilerinden, kullanıcılarının önüne aradıkları ürünle ve arama yaptıkları kelimelerle ilgisiz reklam içerikleri sunmalarını istedi. Bu yolla müşterilere sunulan hizmet kötüleşse de Amazon’un milyarlarca dolar daha fazla reklam geliri elde ettiği iddia edildi.

Amazon'dan yapılan açıklamada iddialar yalanlanırken bu artışların müşteri deneyimini artırma çabalarına bağlı olduğu belirtildi.

Amazon'un sahibi Jeff Bezos, 160,7 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin üçüncü kişisi olarak ilan edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com