Amerika Birleşik Devletleri'nde 33 eyalet Meta'ya karşı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde 33 eyalet, çocukları ve gençleri sosyal medyaya bağımlı yaptığı gerekçesiyle Meta'ya dava açtı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 33 eyalet Meta'ya karşı!
12 Kasım 2023 - 22:22

Amerika Birleşik Devletleri'nde 33 eyalet, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarının ana firması olan Meta'ya dava açtı.

Instagram'a karşı açılan, California’daki Federal Mahkemeye yapılan başvurunun gerekçesi, platformların bağımlılık yapan etkisi nedeniyle gençlerin ruhsal sağlığına zarar vermesi olarak gösterildi.

Davada, gençlerin ve çocukların sosyal medya platformlarını kullanmasının depresyon, kaygı, uykusuzluk, eğitim ve günlük hayata etki ve daha birçok olumsuz sonuçla bağlantılı olduğunu göstermekte olduğu belirtildi.

Dava dosyasında ayrıca Meta'nın, 13 yaşının altındaki çocuklar hakkında bilgi toplamayı yasaklayan kanunu çiğnediği de ileri sürüldü.

Meta Açıklama Yaptı

Meta şirketinden yapılan açıklamada ise, "Sektördeki firmalarla iş birliği yapıp, gençlerin kullandığı uygulamalar için net kurallar ve yaşlarına uygun standartlar oluşturmak yerine başsavcılığın bu yolu seçmesi bizi hayal kırıklığına uğratmıştır" denildi.

Davanın kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Meta'nın hisse değeri yüzde 0,3 düştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com