Amerika'da '100 Faces of Atatürk' sergisi

Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. Yıl dönümü kapsamında Kuzey Carolina'daki Sancar Turkish Cultural and Community Center’da Hasan Kale’nin ‘100 Faces of Atatürk’ sergisi düzenlendi. Genç Avukat Muhammed Üzüm de sergiye katılım sağladı.

Amerika'da '100 Faces of Atatürk' sergisi
14 Kasım 2023 - 23:26

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. Yılı kapsamında Turkish Coffee Lady Vakfı’nın organizatörlüğünde sanatçı Hasan Kale’nin ‘100 Faces of Atatürk’ sergisi düzenlendi. Sancar Turkish Cultural and Community Center’da düzenlenen sergiye yoğun ilgi gösterildi. Genç Avukat Muhammed Üzüm de sergiye katılım sağlayanlar arasında yer aldı. 

TURKİSH COFFEE LADY VAKFI ÖNCÜLÜĞÜNDE DÜZENLENDİ

Sergi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Üzüm, “Cumhuriyet’imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında, Turkish Coffee Lady Vakfı’nın organizatörlüğü ve Sancar Turkish Cultural and Community Center’ın ev sahipliğinde düzenlenen Hasan Kale’nin ‘100 Faces of Atatürk’ sergisiyle andık” diye kaydetti.

AZİZ SANCAR İLE TANIŞTI

Ayrıca sergide Nobel Ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar ile tanıştığını belirten Avukat Üzüm, “Atatürk’ün Gelibolu Savaşı, Samsun’a inişi ve Cumhurbaşkanı olarak yaptığı ilk Meclis açılış konuşması gibi hafızalarımıza kazınmış nice parıltılı anlarla dolu yaşamına adanan sergide, ülkemizin iftihar kaynaklarından kıymetli Aziz Sancar Hoca’yla tanışma, sohbet etme ve konuşmasını dinleme şansına da eriştim” ifadelerini kullandı. 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Avukat Muhammed Üzüm, Amerika’daki Türkleri bir araya getiren etkinlikte emekleri geçenlere teşekkür ederek, şu ifadelere yer verdi:

Biz Amerika’daki Türkleri böylesi anlamlı bir günde bir araya getiren bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet’ten, yetiştirdiği ve yücelttiği Aziz Sancar gibi simge isimlerden ilhamla ülkemizi, değerlerini ve tarihini yaşatmanın önemi çok büyük. Bu vesileyle, Cumhuriyet’imizin 100. yılını yeniden kutluyor ve başta Atatürk olmak üzere onu bize emanet eden herkesi minnetle anıyorum.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com