Amerika'da Ev Almanın Tam Zamanı

Amerika Birleşik Devletleri'nde ev fiyatlarında son dönemde düşüş yaşanmaya başladı. Uzmanlar ev almanın tam zamanı olduğu görüşünde birleşiyor. Peki en uygun fiyatlar hangi eyaletlerde?

Amerika'da Ev Almanın Tam Zamanı
15 Ağustos 2024 - 06:47

Amerika Birleşik Devletleri'nde ev fiyatları iki yılın en büyük düşüşünü yaşadı. Temmuz ayında mevcut evlerin %18.9'unda fiyat indirimi yapıldığı ortaya çıktı. Florida eyaletinin Tampa, Kuzey Karolina'nın Charlotte ve Arizona'nın Phoenix şehirleri en büyük fiyat düşüşünü yaşadığı ortaya çıktı. Satıcıların, yüksek faiz oranları nedeniyle fiyat beklentilerini yeniden gözden geçirmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.⁠



Ev fiyatları, yüksek faiz oranları ve azalan alıcı ilgisi nedeniyle nihayet düşüş göstermeye başladı. Temmuz ayında, mevcut ev ilanlarının %18.9'unda fiyat indirimi görüldü, bu oran geçen yılın aynı dönemine göre %3.4 artış demek anlamına geliyor. Bu düşüşer son iki yılın en yüksek seviyesi oldu.

Haziranda 445 bin dolar olan evler temmuzda 439 bin 950 dolara geriledi. Fiyat indirimlerinde en büyük artışı gösteren şehirler sıralaması ise şöyle:  Tampa, Florida (%9.7), Charlotte, Kuzey Karolina (%9.5) ve Phoenix (%9.4). Bu durum, yüksek faiz oranlarının etkisiyle birlikte, satıcıların fiyat beklentilerini yeniden değerlendirmesine neden oldu.

Öte yandan ABD'de ikinci el konut satışları, artan mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve düşük konut stokunun etkisiyle geçen yıl 1995'ten bu yana en düşük seviyesini görmüştü. 

Ülkede ikinci el konut satışları, geçen yıl aralık ayında mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 1 azalarak 3,78 milyona düşmüştü. Söz konusu dönemde ağustos 2010'dan bu yana kaydedilen en düşük seviyeye inen ikinci el konut satışları, geçen yıl kasımda yüzde 0,8 artışla 3,82 milyon olarak kaydedilmişti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com