Amerika'da Rus Asıllı Hristiyan Kadın İslamiyeti Seçti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletinin Philadelphia şehrinde, Rusya asıllı Hristiyan Cristina Kerimov, Müslüman oldu.

Amerika'da Rus Asıllı Hristiyan Kadın İslamiyeti Seçti
14 Eylül 2024 - 00:43 - Güncelleme: 14 Eylül 2024 - 00:49

Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletinin Philadelphia şehrinde, Rusya asıllı Hristiyan Cristina Kerimov, Türk Ahıska Amerikan Philadelphia Camii’nde düzenlenen ihtida programı ile Müslüman oldu. 30 yaşındaki Cristina, camiye müracaat ederek Kelime-i Şehadet getirip İslam’a adım attı ve bundan sonra Ayşe ismini aldı.

Cristina Kerimov, İslam’ı araştırdığını ve İngilizce mealli Kur’an-ı Kerim’i okuduğunu belirterek, Müslüman olmanın kendisi için büyük bir mutluluk ve heyecan kaynağı olduğunu ifade etti. "Bir süredir arayış içindeydim ve büyük bir heyecanla camiye geldim. Elhamdülillah Müslümanım," dedi.

Türk Ahıska Amerikan Philadelphia Camii’nde düzenlenen ihtida töreni, cami imamı Şükrü Duyar ve diğer şahitlerin katılımıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde, Şükrü Duyar İslam dini ve Müslümanlık hakkında bilgilendirici açıklamalar yaptı. Cristina Kerimov’a ihtida belgesi, Kur’an-ı Kerim ve seccade hediye edildi.

İlhan Kaya, caminin imam hatibi, yaptığı açıklamada, "Bugün bir kardeşimizin İslam’a girişine şahit olduk. Cristina Kerimov’a her türlü destek ve din eğitiminin camimiz tarafından düzenli olarak verilecektir. Rabbim hayırlı mübarek eylesin," dedi.

Cristina’nın bu yeni yolculuğuna başlaması, topluluk tarafından coşkuyla karşılandı ve desteklendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com