Amerika'da Sıcaklık Can aldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde 4 aylık bir çocuk aşırı sıcak hava nedeniyle hayatını kaybetti. Küçük çocuğun tekne gezisi sırasında rahatsızlandığı, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadığı belirtiliyor.

Amerika'da Sıcaklık Can aldı
10 Temmuz 2024 - 09:27 - Güncelleme: 10 Temmuz 2024 - 09:56

Yetkililer 4 Temmuz'da Kaliforniya'daki San Bernardino ilçesi ile Arizona'daki Mohave ilçesi arasındaki sınırda, Colorado Nehri üzerindeki Parker Barajı tarafından oluşturulan Havasu Gölü'nde küçük bir çocuğun aşırı scak hava nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Arizona'daki bir gölde yapılan hafta sonu gezisi sırasında kavurucu sıcağa maruz kalan 4 aylık bir kız bebek rahatsızlandı. Cuma akşamı ailesiyle birlikte Havasu Gölü'nde bir teknede gezerken aniden hastalanan ve bilincini kaybeden bebek hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı.

Ölüm nedeni henüz açıklanmasa da yetkililer, bunun sıcakla ilgili bir rahatsızlıktan kaynaklandığını düşünüyor. Alyssa'nın Facebook sayfasına göre Tanna, 8 Mart'ta doğdu ve bir kardeşi vardı. Bu zorlu dönemde bebeğin ailesine destek olmak için  bir GoFundMe sayfası oluşturuldu.

Sayfada, hastaneye kaldırıldığında personelin 'onu canlandırmak için ellerinden geleni yaptığı' ancak Tanna'nın kurtarılamadığı belirtildi. Salı sabahı itibariyle bağış sayfası, kalbi kırık aileye yardım etmek için 44.000 dolardan fazla para topladı.

ABD'yi etkisi altına alan kavurucu sıcak hava dalgası, birçok kişinin hastalanmasına, bazılarının da ölmesine neden oldu. CNN'in haberine göre, aşırı sıcak havasıyla bilinen Arizona eyaletinde son günlerde günlük en düşük sıcaklık 32 derece ile rekor kırıldı.

Kaliforniya'da, bir motosikletçi cumartesi günü Ölüm Vadisi'nde aşırı sıcaktan yaşamını yitirmişti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com