Amerika'da Yasa Dışı Göçmenlere 150 Bin Dolar Verilecek

Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya eyaleti, yasa dışı göçmenlerin ev satın almasına yardımcı olacak yasa tasarısını ilerletiyor. Bu kapsamda yasa dışı göçmenlere ev almaları için 150 bin dolar destek verilecek.

Amerika'da Yasa Dışı Göçmenlere 150 Bin Dolar Verilecek
29 Ağustos 2024 - 10:56 - Güncelleme: 29 Ağustos 2024 - 11:17

Kaliforniya'da yasa dışı göçmenler, eyalet yasama organının Demokrat Vali Gavin Newsom'a gönderdiği bir tasarı kapsamında, ev satın alırken eyalet yardımı almaya hak kazanabilecekler.  

Kaliforniya Meclisi Cumhuriyetçi Lideri James Gallagher,  bu yasanın sınır krizini, konut krizini ve Kaliforniya'daki yüksek yaşam maliyetlerini daha da kötüleştireceğini savundu.

James Gallagher, "Tek bir oyla sınır krizini ve konut krizini daha kötü hale getirmenin mümkün olduğunu bilmiyordum, ama Demokratlar bir yol buldu. Vergi mükelleflerinin parasıyla finanse edilen konut sübvansiyonlarını yasa dışı göçmenlere vermek, maliyetleri daha da artıracak ve sınırda daha fazla kaosa yol açacaktır. Bu çılgınca ve durdurulması gerekiyor" dedi. 

Donald Trump'ın kampanya sözcüsü Karoline Leavitt, yasa tasarısını "temelde haksız ama tipik bir Demokrat politikası" olarak nitelendirdi. Kamala Harris kampanyası ise teklif hakkında yorum yapmayı reddetti. Kaliforniya'da Cumhuriyetçi milletvekilleri de bu karara karşı çıktı.

Sacramento'nun kuzeyinde büyük ölçüde banliyö bölgesini temsil eden GOP Meclis Üyesi Joe Patterson, bu yaz bir komite duruşmasında, "Bu ülkede belgesiz olarak bulunan insanlar için sınırlı dolarlarımızı kullanmanın arkasında duramayız" dedi.

Öte yandan tasarı, parti çizgisine göre 23-11 oyla kabul edildi. Bazı Demokratlar oy kullanmadı. California Valisi Gavin Newsom, yasa tasarısı yasama organından geçip 31 Ağustos son tarihinden önce kendisine ulaşırsa yasayı imzalayıp imzalamayacağına dair bir açıklama yapmadı.

Vali Newsom'un basın sekreteri, California valisinin yasa kendisine ulaştığında yasayı değerlendireceğini söyledi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com