Amerika'daki Müslüman Nüfüs Trump'ı Mı Destekliyor

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki nüfusunun çoğu Müslüman olan tek şehir Hamtramck’ta önemli bir siyasi gelişme yaşandı.

Amerika'daki Müslüman Nüfüs Trump'ı Mı Destekliyor
29 Eylül 2024 - 18:31 - Güncelleme: 29 Eylül 2024 - 18:38

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki nüfusunun çoğu Müslüman olan tek şehir Hamtramck’ta önemli bir siyasi gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Ameer Ghalib, 5 Kasım’daki seçimlerde Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ı destekleyeceğini açıkladı. Ghalib, Facebook hesabında yaptığı paylaşımda, “Başkan Trump ve ben her konuda aynı fikirde olmayabiliriz, ancak onun ilkeli biri olduğunu biliyorum,” ifadelerini kullandı.

Bu destek, Trump’ın önceki başkanlık döneminde Müslümanlara yönelik uygulamaları nedeniyle büyük tartışmalara yol açtı. Özellikle bazı Müslüman ülkelerden gelen vatandaşlara yönelik giriş yasakları, uluslararası kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Ghalib, kararının arkasında durarak, “Sonuç ne olursa olsun kararımdan pişman olmayacağım ve sonuçlarıyla yüzleşmeye hazırım,” dedi.

Ghalib’in açıklamaları, hem yerel hem de ulusal düzeyde dikkat çekti. Trump da Ghalib’in desteğini sosyal medyada paylaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com