Amerika'nın Başkenti Washington'da Gururlandıran Atatürk Heykeli!

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da yer alan ve Amerikalı sanatçı Jeffrey L. Hall tarafından yapılan Mustafa Kemal Atatürk heykeli, Türk toplumu için büyük bir gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

Amerika'nın Başkenti Washington'da Gururlandıran Atatürk Heykeli!
24 Haziran 2024 - 18:21

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olarak sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de büyük saygı gören bir liderdir. Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington da, Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeline ev sahipliği yapıyor. 

Heykel, 10 Kasım 2013 tarihinde, Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümünde, 1936-1989 yılları arasında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği olarak kullanılmış olan binanın önüne yerleştirilmiştir. Amerikalı sanatçı Jeffrey L. Hall tarafından yapılan ve Sheridan Kavşağı'na yerleştirilen bronz heykel, ülkede kamuya açık alanda yer alan ilk Atatürk heykelidir. 

"Yurtta barış, dünyada barış" yazısıyla dikkat çeken bu heykel, sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde de büyük saygı gören Atatürk'ün evrensel barış mesajını simgeliyor. 

@znozmen isimli sosyal medya kullanıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün Washington'da bulunan heykelini sosyal medyada paylaştı.  Videoyu gören sosyal medya kullanıcıları,  ne kadar gururlandıklarını dile getirdi.

Washington'da yer alan bu heykel, Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya barışına olan inancını simgeliyor ve Amerikalıların da büyük takdirini kazanıyor. Türk vatandaşları için büyük bir gurur kaynağı olan bu heykel, Atatürk'ün evrensel değerlerini ve mirasını Amerika'nın başkentinde yaşatmaya devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com