Amerika ve Türkiye'den Öğrencilere İnanılmaz Fırsat

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kansas Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile İSTANBUL (DHA) ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi (BAU), imzaladıkları eğitim iş birliği anlaşması ile hukuk öğrencilerine eşsiz bir fırsat sundu.

Amerika ve Türkiye'den Öğrencilere İnanılmaz Fırsat
31 Temmuz 2024 - 18:47 - Güncelleme: 31 Temmuz 2024 - 18:53

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kansas Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi (BAU), imzaladıkları eğitim iş birliği anlaşması ile hukuk öğrencilerine eşsiz bir fırsat sundu. Anlaşma sayesinde, BAU Hukuk Fakültesi'nde üçüncü sınıfı tamamlayan öğrenciler, ABD'de Kansas Üniversitesi'nde eğitimlerine devam ederek, hem Türkiye'den lisans hem de ABD'den yüksek lisans diploması alma şansına sahip oluyor. Bu çifte diploma fırsatını ilk değerlendiren öğrencilerden Melisa Bulut ve Hakan Yalçın, ABD’de baro sınavlarına girme hakkı kazandı.

“KÜRESEL EĞİTİMDE BİR YENİLİK”

BAU Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Gökyayla, Kansas Üniversitesi ile yapılan iş birliği anlaşmasının, iki üniversitenin eğitim alanındaki güçlü iş birliğini daha da pekiştirdiğini belirtti. Prof. Dr. Gökyayla, "Kansas Üniversitesi, Kuzey Amerika’nın önde gelen üniversitelerinden biridir ve bu anlaşma sayesinde öğrencilerimiz, hem Türk hukuk sistemiyle hem de Amerikan hukuk sistemiyle kapsamlı bir eğitim alabiliyor. Bu fırsat, onlara uluslararası bir kariyer hedefleme şansı sunuyor. Programı tamamlayan öğrencilerimiz, ABD'de baro sınavlarına girme hakkı elde ederek, uluslararası alanda mesleklerini icra edebilirler" dedi.

ÖĞRENCİLERİN GELECEĞİNE YATIRIM

Bahçeşehir Üniversitesi ve Kansas Üniversitesi arasındaki bu çifte diploma programı, öğrencilere hem Türkiye’de hem de ABD’de hukuk alanında derinlemesine bilgi edinme ve uluslararası bir kariyer hedefleme fırsatı sunuyor. Program, öğrencilere farklı hukuk sistemlerini öğrenme ve çeşitli kültürel deneyimler kazanma imkanı tanırken, aynı zamanda küresel hukuk pratiğinde sağlam bir temel oluşturmalarına yardımcı oluyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com