Amerikan Polisi 13 Yaşındaki Bir Çocuğu Vurarak Öldürdü

Amerika Birleşik Devletleri New York eyaletinin kuzeyindeki Utica şehrinde polis 13 yaşındaki bir çocuğu kendilerine sahte tabanca tuttuğu iddiasıyla vurarak öldürdü. Yerel halk belediye binasına giderek olayı protesto ederken yetkililer polisin vücut kamerası görüntülerini paylaştı ve çok yönlü soruşturmanın sürdüğünü söylediler.

Amerikan Polisi 13 Yaşındaki Bir Çocuğu Vurarak Öldürdü
30 Haziran 2024 - 11:18 - Güncelleme: 30 Haziran 2024 - 11:35

New York'un kuzeyinde Utica şehrinde 13 yaşındaki bir çocuk polis tarafından vurularak öldürüldü.  Olay 29 Haziran gecesi yaşandı.  Kolluk kuvvetleri yetkilileri, Utica'daki polis memurlarının gece 10:18 civarında genci ve başka bir genci durdurduğunu söyledi. Utica Polis Departmanı'nın açıklamasına göre,  Asya kökenli olan 13 yaşındaki Nyah Mway kaçtı ve memurlara "tabanca gibi görünen bir şey" doğrulttu.

Yaşanan arbedenin ardından polislerden biri, Wynn Hastanesi'ne kaldırılan ve kurtarılamayarak hayatını kaybeden çocuğa tek el ateş etti. Olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatan yetkililer çok geçmeden vurulma anını gösteren polisin vücut kamerası görüntülerini yayınladı.

Belediye binasında "Adalet yoksa barış da yok" sloganları atan toplum üyeleri trajik olay karşısında öfkelerini dile getirirken, polis şefi Mark Williams ve Belediye Başkanı Michael Galime bir basın toplantısı düzenledi.

Utica Polis Departmanı, "Bu çok zor dönemde ölen gencin ailesine ve bunun toplumumuzda kalıcı olarak değiştirdiği birçok hayata bir kez daha başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz" dedi.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com