10 milyon dolardan fazla hazır et ve kümes hayvanı geri çağrıldı

ABD Tarım Bakanlığı'na göre milyonlarca kilo tüketime hazır et ve kümes hayvanı ürünü geri çağrılıyor.

USDA Gıda Güvenliği ve Teftiş Servisi'nden yapılan uyarıya göre, Durant, Oklahoma'da faaliyet gösteren BrucePac adlı işletme, ülke çapındaki distribütörlere sevk edilen ve daha sonra “restoran ve kurumlara dağıtılan” ürünleri geri çağırdı.

USDA, yaklaşık 9.9 milyon poundluk hazır et ve kümes hayvanı ürününün etkilendiği bilgisini paylaştı. Uyarıda ürünlerin “51205 veya P-51205” işletme numaralarını taşıdığı belirtildi.

Kurum, restoran ve işletmeleri geri çağrılan ürünleri servis etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

USDA, ürün testi sırasında listeria tespit edildiğini söyledi. Uyarıda, teyit edilmiş herhangi bir rapor veya advers reaksiyon vakası olmadığı ve müşterilerin olası enfeksiyonla ilgili soruları varsa bir sağlık hizmeti sağlayıcısına başvurmaları gerektiği belirtildi.

USDA, kontamine olmuş gıdaların tüketilmesinin listeria enfeksiyonuna yol açabileceğini, bunun da yaşlılar, hamileler (ve yeni doğanlar) ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar gibi en riskli gruplar için ciddi ve hatta ölümcül sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

USDA uyarıda “Listeriosis ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, boyun tutulması, kafa karışıklığı, denge kaybı ve bazen ishal veya diğer gastrointestinal semptomlardan önce gelen konvülsiyonlara neden olabilir” diye yazdı.