11 Yıl Önce Kaybolan Kedi Sahibine Kavuştu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney Carolina eyaletinde bulunan Charleston kentinde yaşayan Jennifer Ravenel'in 11 yıl önce kaybolan kedisi Sam Sam, mikroçip sayesinde bulundu ve sıcak yuvasına geri döndü.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Carolina eyaletinde bulunan Charleston kentinde yaşayan Jennifer Ravenel’in 11 yıl önce kaybolan kedisi Sam Sam, mikroçip sayesinde bulundu ve sıcak yuvasına geri döndü.

Ravenel’in 2011 yılında sahiplendiği kedisi Sam Sam, 2013 yılında bir köpeğin korkutması sonucunda ortadan kaybolmuştu. Sam Sam, uzun yıllar boyunca Ravenel ve çevresi tarafından arandı. Ravenel, “Ormanlarda aradım, etrafta yaşayan herkese sordum ama kimse onu görmemişti” diyerek yaşadığı umutsuzluğu dile getirdi.

Charleston County Hayvan Kontrol Birimi, Sam’i bu ay, Ravenel’in evinin yaklaşık 2 kilometre uzağında, oldukça zayıflamış halde buldu. Vahşi bir kedi kolonisinin parçası olarak yaşadığı anlaşılan Sam Sam’in mikroçipinin taranmasıyla Ravenel’in iletişim bilgilerine ulaşıldı. Ravenel, haberi aldığında yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle ifade etti: “Gerçekten bana şaka yaptığınızı düşündüm çünkü bu mümkün olamazdı. Bu olay başlı başına bir mucize.”

Sam’i gördüğünde gözyaşlarına boğulan Ravenel, kedisine sarılırken yaşadığı duygusal anları paylaştı: “Kedicik Adam Sam! Seni çok özledim! 11 yıl oldu!” Ravenel, kedisini yeniden kucağına aldığında yaşadığı duyguları, “11 yıldır hiç kedi tutmamıştım çünkü kalbim kırılmıştı. Onun küçük kalp atışlarını hissetmek, başıma gelen en çılgın şey bu” sözleriyle ifade etti. 

Kaybolduğundan beri büyük bir üzüntü içinde olan Ravenel, 11 yıl boyunca başka bir kediyi kucağına alamadığını belirtti. “Kalbim bu kaybı asla atlatamadı” diyen Ravenel için Sam Sam’in yeniden bulunması, gerçek bir mucizeydi.

Hayvan Derneği sözcüsü Kay Hyman, Sam’in kaybolduğunda yaklaşık 6,8 kilogram ağırlığında olduğunu ve bulunduğunda bu kilonun yarısına düştüğünü belirtti. 

Şu anda, çoğunlukla yatağının ayak ucunda vakit geçiren Sam Sam, dışarı çıkmak istemiyor ve 11 yıl süren zorlu yaşamının ardından güvenli ve sevgi dolu yuvasına kavuşmuş durumda. Hayvan Derneği ise mikroçiplerin kalıcı kimlik sahibi olmanın önemini bir kez daha vurguladı.