160 Bin Yılda Bir Görüntüleniyor: Atlas Kuyruklu Yıldızı, Çıplak Gözle Görülebilecek!
Amerika Birleşik Devletleri Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 160 bin yılda bir dünyadan gözlemlenebilen C/2024 G3 (Atlas) Kuyruklu Yıldızı'nın birkaç gün boyunca çıplak gözle görülebileceğini duyurdu.
Amerika Birleşik Devletleri Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 160 bin yılda bir dünyadan gözlemlenebilen C/2024 G3 (Atlas) Kuyruklu Yıldızı'nın birkaç gün boyunca çıplak gözle görülebileceğini duyurdu. Uzmanlar, bu nadir olayı "son yılların en dikkat çekici kuyruklu yıldız manzaralarından biri" olarak tanımlıyor.
NASA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Atlas Kuyruklu Yıldızı'nın Güneş'e en yakın konumda olduğu anda belirli anlarda gözlemlenebileceği ifade edilerek, bu durumun yıldızın "Venüs ile yarışacak kadar parlak hale gelmesine" yol açacağı belirtildi. Yine de, kuyruklu yıldızın ulaşacağı parlaklık kesin olarak tahmin edilemiyor. Ancak uzmanlar, birkaç gün boyunca çıplak gözle görülebilecek kadar parlak kalmasının beklendiğini vurguluyor.
Slovakya'dan çekilen bir fotoğrafla desteklenen açıklamalarda, kuyruklu yıldızın dünyadan gözlemlenebileceği zaman diliminin sınırlı olduğu, bu yüzden fırsatın kaçırılmaması gerektiği uyarısı yapıldı.
King's College London’da astroparçacık fiziği ve kozmoloji alanında araştırmalar yapan Dr. Shyam Balaji, kuyruklu yıldızın Güneş'e yaklaşık 8,3 milyon mil yakınlığa ulaşacağını ve bu nedenle Atlas’ın "güneşi süpüren" bir kuyruklu yıldız olarak sınıflandırılabileceğini belirtti.