17 Yıldır Kayıp Olan Uçak Bulundu İçinden İskelet Çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan eyaletindeki Huron Gölü'ne 2007 yılında düşen Socata TB-20 tipi uçağın enkazı, 17 yıl sonra nihayet bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan eyaletindeki Huron Gölü'ne 2007 yılında düşen Socata TB-20 tipi uçağın enkazı, 17 yıl sonra nihayet bulundu. Michigan eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada, Bois Blanc Adası yakınlarında gerçekleştirilen arama çalışmaları sonucunda uçağın enkazına ulaşıldığı duyuruldu. Enkazın bulunması, yıllardır süren belirsizliğe son verdi.

Önemli bir gelişme olarak, enkazın bulunduğu bölgede iskelet kalıntılarına da rastlandı. North Michigan Üniversitesi Adli Antropoloji Merkezinin yaptığı incelemeler sonucunda, iskelet kalıntılarının 56 yaşındaki yolcu H. Brooke Stauffer Jr.'a ait olduğu belirlendi. Stauffer Jr.'ın nişanlısı Karen Dodds'un cansız bedeni uçağın kazasından iki ay sonra bulunmuştu. Ancak Stauffer Jr.'a ve uçağın enkazına dair herhangi bir iz bulunamamıştı. Özel bir arama şirketinin başlattığı yeni arama çalışmaları, bu kritik bulgulara ulaşılmasını sağladı.