1942 yapımı hangar alevlere yenik düştü!

Amerika Birleşik Devletleri California eyaletinde bulunan Deniz Piyadeleri Hava İstasyonundaki tarihi hangar, büyük bir yangınla alevlere yenik düştü.

Amerika Birleşik Devletleri California eyaletinde bulunan Marine Corps (Deniz Piyadeleri) Hava İstasyonundaki tarihi hangar, büyük bir yangınla neredeyse çöktü. İtfaiye yetkilileri hangarın çökmesine izin verme kararı aldı.

Orange County İtfaiye Birimine göre, büyük yangın, 17 kat yüksekliğinde olan ve 1942 yılında inşa edilen tarihi yapıya büyük zarar verdi. İtfaiye ekipleri alevleri yerden ve havadan helikopterle söndürmeye çalıştı.

Mürettebat, yakındaki diğer sokakların yangın musluklarını da kullanmak zorunda kaldığını bildirdi.

Yetkililer, en güvenli seçeneğin yangını söndürmeden önce binanın kontrollü çökmesine izin vermek olduğunu söylediler.

Yıkılmasına karar verilen hangarın, aralarında "Pearl Harbor", "Austin Powers" ve "Star Trek"in de bulunduğu çok sayıda film ve dizide yer aldığı bildirildi.

"Birkaç Gün Sürebilir"

İtfaiye Şefi yetkilileri düzenledikleri bir basın toplantısında, "Yangının muhtemelen birkaç gün daha kontrollü olarak yanmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Herhangi bir yaralanma olayı olmadığı ve çevresinde de tahliye yapılmasına gerek duyulmadığı için şanslıyız” dedi.

İtfaiye Şefleri, yangının nedenini araştırdıklarını ifade ettiler.