2 milyondan fazla Türk kullanıcının bilgileri sızdırıldı!

SafetyDetectives siber güvenlik araştırmacıları, 2 milyondan fazla Türk vatandaşının kişisel bilgilerinin sızdırdığını açıkladı. 

SafetyDetectives siber güvenlik araştırmacıları, bir hackerin, 2015'ten 2023'e kadar olan aşı verileriyle ilgili 2 milyondan fazla Türk vatandaşının kişisel bilgilerini sızdırdığı bir veri ihlali tespit edildiğini açıkladı. 

SafetyDetectives siber güvenlik ekibi, Türkiye'den aşı kayıtlarını içerdiği iddia edilen bir web forumu gönderisini inceledi. 2015 ile 2023 arasını kapsayan verilerin sızdırıldığını fark etti.

Verileri yakından inceleyen siber güvenlik ekibi, verilerin güvenlik açığından yararlanılarak çevrimiçi bir sunucudan toplandığını aktardı.

Toplanılan veriler arasında hastaların ve doktorların TC kimlik numaraları, doğum tarihleri, yaptırdığı aşı türleri ve ayrıntıları gibi bilgilerin yer aldığı açıklandı.

SafetyDetectives Güvenlik ekibi, “Hastaların TC kimlik numaraları kısmen düzeltilirken, doktorların TC kimlik numaraları direkt olarak görüntülendi ve bu, verilerin Sağlık Bakanlığı tarafından kullanılan bir çevrimiçi platform veya hizmetten alınmış olabileceğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Doktorlara yönelik toplam 125 bin TC kimlik numarası listelendi. 

Güvenlik ekibi, “2021 yılında Türkiye'de 183 binden fazla doktorun olduğu göz önüne alındığında, bu durumun, ihlalin ülkedeki doktorların yaklaşık yüzde 70'inin kişisel bilgilerini açığa çıkarmış olabileceğini gösteriyor" dedi.