ABD'de Bir Tren, Askeri Tank Taşıyan Kamyonla Çarpıştı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin North Carolina eyaletinde bulunan Goose Creek kasabasında, askeri bir tank taşıyan dev bir kamyona yük treni çarptı. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin North Carolina eyaletinde bulunan Goose Creek kasabasında, askeri bir tank taşıyan dev bir kamyona yük treni çarptı. 

Hemzemin geçitte yaşanan kaza sırasında sürücü, trenin çarpmasından sadece birkaç saniye önce aracı terk etmeyi başardı. Şans eseri, kazada kimse yaralanmadı.

Görüntülerde, 18 tekerlekli tırın rayları geçmeye çalışırken trenin hızla çarptığı ve enkazının havaya savrulduğu net bir şekilde görülüyor. Goose Creek Polis Departmanı, trenin, alçak kasalı yarı römorklu kamyona çarptığını ve kamyonun römork kısmının raylarda sıkıştığını açıkladı.

Kazaya tanıklık eden Sonya Pitt, sürücünün trenin çarpmasından önce kamyonu kurtarmak için çaba gösterdiğini ve bariyerlerin inmeye başlamasıyla hemen aracı terk ettiğini anlattı. Pitt, “Hızla yanına gidip sürücüye kamyondan çıkmasını söyledik. Sürücü kamyondan atladı. Tren çarpmadan sadece birkaç saniye önceydi. Tren geldiğinde ise her şey parçalandı,” dedi.

Kazanın ardından Liberty Hall ve Red Bank yolları geçici olarak trafiğe kapatıldı.