ABD'de En İyi Döner Nerede Yenir?

Amerika Birleşik Devletleri dahil dünyanın her yerinde sevilen bir lezzet haline gelen döner aynı zamanda çok büyük bir pazar da oluşturdu. ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, New Jersey Paterson'da en sevilen dönercilerden biri olan Döner Point'i sizler için inceledi.

ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, 'sadece Amerika'da değil Türkiye'de bile bulması zor olabilecek' bir lezzeti sizin için araştırdı. New Jersey Paterson'daki Main Street'te bulunan Doner Point'i inceleyen Yörekli, lezzet sırlarını öğrendi.

"Bu lezzeti değil ABD'De Türkiye'de bulamazsınız" diyen Yörekli, günün her saati dolu olan lezzet durağına başka eyletlerden bile gelenler olduğunu söylüyor. Sadece döner yemek için başka eyaletlerden gruplar halinde gelenler olduğunu belirten Yörekli, "Hatta bazıları havaalanından sipariş alıyor" dedi.

Doner Point döneri, kuzu döşü ve dana budundan elde edilen etlerden yapıyor. Yüzde 100 etten yapılan ve sır gibi sakladıkları marinasyon soslarından yapılan dönerden günde ortalama 160-180 kilo satış yapılıyor ve bu rakam hafta sonları 220 kiloyu buluyor. Gramajı ve hijyeniyle takdir ve beğeni toplayan Doner Point, ekmekten ayrana, tatlılara ve ayrana bütün ürünleri kendi ve aynı dükkanda üretiyor.  

Yörekli son olarak, Doner Point'in çok yakında New Jersey'de ikinci, New York'ta da üçüncü şubesini açacağını da sözlerine ekledi.