ABD'de seçim maratonu başladı: İlk oy verme işlemi 'salıncak eyalet'te!

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimi için erken oy verme işlemi, Georgia eyaletinde başladı. Yerel saatle 09.00'da başlayan bu süreç, 5 Kasım'a kadar devam edecek. Şu ana kadar 180 binden fazla kişinin oy kullandığı belirtiliyor ve gün sonunda bu sayının 200 bini aşması bekleniyor.

Tüm güncel anketler, Demokratların adayı Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile Cumhuriyetçilerin adayı eski Başkan Donald Trump’ın yarışının başabaş gittiğini gösteriyor. Georgia, “salıncak eyalet” olarak dikkat çekerken, seçim sonuçları büyük bir merakla bekleniyor.

YENİ SEÇİM KURALLARI

2020 seçimlerinden sonra değişen eyalet yasaları nedeniyle sandık sayısı azalmış durumda. Sandıklar, 7 gün 24 saat açık olmasına rağmen sadece belirli saatlerde hizmet verecek. All Voting Is Local’ın Georgia Eyalet Direktörü Kristin Nabers, bu durumun seçmenlerin oy kullanma imkanlarını zorlaştırdığını vurguladı. Ancak, erken oy kullanımının genişletildiği hatırlatıldı.

HIZLI SONUÇ AÇIKLAMA HEDEFİ

Georgia’da seçim sonuçlarının hızla açıklanabilmesi için yeni düzenlemeler yapıldı. İlçelerin sonuçları, seçim günü akşamı saat 20.00’de düzenli aralıklarla bildirilecek. Eyalet yetkilileri, hızlı, adil ve şeffaf sonuçlar sağlamayı hedefliyor. Bununla birlikte, Demokratlar ve oy hakkı savunucuları, yeni kuralların kötüye kullanılabileceği konusunda endişelerini dile getiriyor.

DİĞER EYALETLERDE OY VERME SÜRECİ

Perşembe sabahı itibarıyla North Carolina’da da oy verme işlemlerinin başlaması bekleniyor. Seçim maratonu, ABD genelinde devam ederken, tüm gözler bu kritik süreçte.