ABD'deki Coronado Adası'nı Yüzerek Geçti: Vural Tandoğan Adını Tarihe Yazdırdı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde bulunan Coronado Adası'nı yüzerek geçen Vural Tandoğan, adayı yüzerek geçen ilk Türk olarak tarihe geçti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde bulunan Coronado Adası'nı yüzerek geçen Vural Tandoğan, adayı yüzerek geçen ilk Türk olarak tarihe geçti. Tandoğan, 6 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirdiği bu zorlu yüzme mücadelesini 5 saat 50 dakikada tamamladı.

Uzun yıllar mühendislik alanında çalışan Tandoğan, 10 yıl önce başladığı yüzme serüveninde önemli bir başarıya imza attı. Daha önce uluslararası yarışmalarda 9 maratonda yer alarak dikkat çeken Tandoğan, Coronado Adası çevresindeki 18.6 kilometrelik parkuru tamamlayarak büyük bir takdir topladı.

Yüzme sırasında yaşadığı zorlukları paylaşan Tandoğan, su sıcaklığının 15 dereceye kadar düştüğünü ve bunun vücutta hipotermi riskini artırdığını belirtti. Tandoğan, “Her kilometrede suyun soğuması moralimi etkiledi, ancak iyi bir ekibin desteğiyle hedefe ulaştım” dedi.

Yüzme sporuna çocukluk yıllarından beri ilgi duyduğunu vurgulayan Tandoğan, “Başarıya ulaşmak büyük bir mutluluk. İlk başta 3 kilometre ile başladım, şimdi 44 kilometreye kadar geldim” şeklinde konuştu. Ayrıca, bugüne kadar Cebelitarık Boğazı, Manş Tüneli, Catalina Kanalı gibi çeşitli uluslararası maratonlarda yer aldığını belirtti.

Sıradaki hedefinin Afrika’daki Malawi Gölü’nde yüzmek olduğunu açıklayan Tandoğan, sağlık ve imkanlar elverdiği sürece spor hayatına devam edeceğini ifade etti. Tandoğan, “Hiçbir şey başlamak için geç değil. Herkes istediği yaşta başlayabilir, yeter ki azmedilsin” dedi.