ABD'deki İşyerleri Hâlâ Neredeyse Boş

Amerika'da Uzaktan Çalışma Trendi Devam Ediyor, Pandeminin Etkisinden Çıkılmadı

İndyturk sitesinin haberine göre, 

Öncesinde pandemi dönemi, çalışma koşulları kısa tatillerle pek de verimli değildi ve bazen doğum izinleri oldukça kısa sürebiliyor veya hiç verilmiyordu. 

IDP Araştırma Enstitüsü baş ekonomisti Nela Richardson, pandeminin etkisiyle ABD'deki işçilerin alıştığı tüm bu uygulamaların bir şekilde kesintiye uğradığını belirtti. 

Castell tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ülke genelinde 40 bin işletmenin giriş kartlarını yönetiyor ve bu verilere göre, bugün ABD'deki ofisler neredeyse boş durumda, Şubat 2020'ye kıyasla çalışanların sadece üçte biri ofislerine geri döndü. Şehirlerde ise çalışanların üçte ikisi pandemi sonrasında ofislerine geri döndü.  

"Amazon" CEO'su, geçtiğimiz şubat ayında şirket çalışanlarına bir not yazarak, "İşbirliği ve inovasyon, fiziksel olarak bir arada olduğumuzda daha kolay ve etkili hale geliyor" diyerek haftada en az üç gün ofiste çalışmayı emretti. 

31 Mayıs'ta Amazon çalışanları, şirketin Seattle'daki genel merkezinin önünde bu zorunluluğa karşı bir gösteri düzenledi. Etkinliğin organizatörleri, "Dünya değişiyor ve Amazon'un, uzaktan ve esnek çalışmanın yeni gerçeklik olduğunu kabul etmesi gerekiyor" şeklinde açıklamada bulundu.