ABD'deki 'rüşvet' iddialarına bir yenisi daha eklendi: Hediyeyi artık farklı bir gözle yorumluyorum!

New York Belediye Başkanı Eric Adams'a yönelik 'rüşvet' suçlamalarının ardından Brooklyn temsilcisi Antonio Reynoso'dan çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Reynoso, temsilci seçildikten sonra Türk yetkililerin kendisine hediyeler verdiğini ancak kendisinin bunları reddettiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaletindeki Brooklyn’in temsilcisi Antonio Reynoso, Türk yetkililerin kendisine rüşvet vermeye çalıştığını iddia etti.

New York Post’a konuşan Reynoso, bölge temsilcisi seçildikten sonra Türk yetkililer kendisine porselen çay takımı gönderdiğini ancak kendisinin hediyeyi iade ettiğini söyledi.

ARTIK FARKLI BİR GÖZLE BAKIYORUM

Temsilci New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın suçlanmasının ardından hediyeyi artık farklı bir gözle yorumladığını belirterek "Geriye dönüp baktığımda bunun hediyeler ve benzeri yollarla benimle iyi bir ilişki kurmaya yönelik bir girişim olduğuna inanıyorum" dedi.

Reynoso, bir Türk hükümeti yetkilisinin Türkiye gezisi davetini de reddettiğini ifade etti.

Adams, en az bir Türk ‘yetkili’ ve beş ‘iş insanından’ rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanmıştı.

26 Temmuz’da açıklanan iddianamede Adams’ın, söz konusu Türkiye bağlantılarından 123 bin dolar tutarında hediye, seyahat indirimi ve yasadışı bağış aldığı belirtilmişti.

Reynoso “Öyle görünüyor ki Erik Adams geçmişte onlara bir fırsat tanımış ve beni de denemişler” dedi.

Reynoso, Adams’ı New York belediye başkanlığına taşıyan 2021’deki seçimde Brooklyn bölge temsilcisi seçilmişti.

Eric Adams’a yönelik suçlamalar, New York’ta görev yapan bir belediye başkanına yönelik ilk federal suçlamalar.

Adams’ın yasadışı bağışların yanısıra ‘hediye yağmuruna’ tutulduğu öne sürülüyor.

İddianamede Adams’ın ekonomi bölümünden aldığı uçak biletlerinin THY’deki bağlantıları sayesinde bedavaya ‘business class’a yükseltildiği, Adams’ın bu tip hediyeler karşılığında New York’taki 36 katlı Türkevi binasının yapımına yangın güvenliği endişesine karşın yardımcı olduğu belirtiliyor.