"ABD Dünya Dışı Teknolojilere Sahip"

Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok başkana danışmanlık yapmış eski bir isim, üst düzey bir CIA yetkilisi tarafından kendisine "öteki dünya teknolojileri" konusunda brifing verildiğini iddia etti.

John F. Kennedy, Lyndon Johnson, Richard Nixon ve Gerald Ford gibi isimlere hizmet eden Harald Malmgren, bu hafta X'te viral olan bir paylaşımda, CIA görevlisi Richard Bissell ile iddia edilen görüşme hakkında şaşırtıcı bir iddiada bulundu.

Malmgren, "Altmış yıldan fazla bir süre önce, nükleer silahlar ve füze savunması konusunda Savunma Bakanlığı çalışmalarına liderlik etmem için bana en üst düzey sınıflandırmalar verildi" diye yazdı.

Malmgren, daha önce Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un büyükbabası olan roket bilimci Lawrence Preston Gise'nin, 1963'teki bir sohbet sırasında "nesnelerinin tersine mühendisliği üzerine iddia edilen çalışmalarından" haberdar olduğunu iddia ettiği " çok gizli" izinlerle ilgili bir tartışmaya yanıt veriyordu.

KİTAPLA AYNI DÖNEMDE

İddiası, daha önce Pentagon'un gizli UFO programında çalışmış olan Luis Elizondo'nun uzun zamandır beklenen kitabının yayınlanmasıyla aynı zamana denk geldi. Elizondo, ABD hükümetinin "insan olmayan zekalar tarafından dünya dışında yapılmış ileri teknolojiye sahip olduğuna" inandığını söylüyor.

Elizondo'nun iddiaları, Haziran 2023'te insan olmayan araçlar ve hatta uzaylı bedenleri ele geçirdiği iddialarıyla kamuoyuna açıklama yapan eski bir ABD istihbarat görevlisi ve muhbir olan David Grusch tarafından da dile getirildi.

Malmgren, takip eden yazısında, Küba'ya karşı 1961'de gerçekleştirilen Domuzlar Körfezi çıkarma harekâtının mimarı olan ve ertesi yıl CIA'den istifa eden Bissell'den "istifa ettikten sonra resmi olmayan bir şekilde" brifing aldığını yazdı.

GİZLİLİK YEMİNİ ETTİ

Öğrendiklerinin çok net olmadığını belirten Malmgren, "Dünya dışı teknolojiyle ilgili brifing aldım. Ona gizlilik yemini ettim. İnsanlığın geri kalanının, içinde yaşadığımız dünyayı anlamak için bunun ne anlama geldiğini düşünmeye başlamasının zamanının geldiğini düşündüm" diye yazdı.

Malmgren'in kızı, eski Beyaz Saray danışmanı Dr. Pippa Malmgren de son zamanlarda UFO'lar veya günümüzde bilinen adıyla UAP'ler (tanımlanamayan anormal olaylar) konusunda bazı yorumlarda bulundu ve şöyle dedi:

"Evet, yeni mevzuat hükümeti ve artık özel müteahhit ihbarcılarını bile koruyor. Ancak, paraların Kongre denetimi olmadan harcandığı veya Kongre denetiminden uzakta gizli programlara gizlendiği ifşasından kimseyi koruyacak hiçbir şey yok."

TEK ALFA TÜR DEĞİL

Savunma İstihbarat Teşkilatı'nda (DIA) üst düzey görevlerde bulunan Elizondo, 2017 yılında The New York Times'da Gelişmiş Havacılık Tehdit Tanımlama Programı (AATIP) ile ilgili çalışmalarını kamuoyuna açıkladıktan sonra manşetlere çıkmıştı. Pentagon'un bu gizli grubu, askerlerin UFO'larla ilgili raporlarını araştırıyordu.

Salı günü yayımlanan anı kitabı Yakın: Pentagon'un UFO Avının İçinde adlı kitabında "insanlığın aslında evrendeki tek akıllı yaşam türü olmadığını ve alfa türü olmadığını" ileri sürüyor.

İNSAN OLMAYAN ZEKALAR

Elizondo kitapta, hükümet yetkililerinin savunma ve havacılık yüklenicileriyle birlikte çalıştığı bir çatı grubu altında onlarca yıldır yürütülen, süper gizli bir çarpışma kurtarma programının "insan olmayan zekalar tarafından dünya dışında yapılmış ileri teknolojiye sahip olduğunu" iddia ediyor.

Bu grubun, 1947'deki meşhur Roswell, New Mexico olayından bu yana düşen UFO'ları kurtardığını iddia ediyor.

SAHİP OLANLAR SÖYLEDİ

Elizondo, AATIP'in nihai amacının bu gizli programa erişim sağlamak olduğunu ve ekibinin sonunda program yöneticileriyle bir toplantı ayarladığını söyledi. Pazartesi günü The Daily Mail'e yaptığı açıklamada, "Malzemeye sahip olan kişiler bize bunu söyledi" dedi

Pentagon, Elizondo'nun anılarının bazı bölümlerini, yayın öncesi inceleme süreciyle gizli bilgileri kaldırmak için sansürledi ; ancak bu, hükümetin diğer iddialarını da doğruladığı anlamına gelmiyor.

PENTAGON İZİN VERDİ AMA

Kitapta yer alan zorunlu feragatnamede, "Savunma Bakanlığı'nın bu yayının kamuoyuna açıklanmasına izin vermesi, Savunma Bakanlığı'nın materyali onayladığı veya olgusal olarak doğruladığı anlamına gelmez" ifadesi yer alıyor.

Pentagon basın sekreteri Pat Ryder, raporun yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada, "AARO, ABD hükümetinin ve özel şirketlerin dünya dışı teknolojiye erişebildiği veya tersine mühendislik uyguladığı yönündeki iddiaları destekleyecek doğrulanabilir bir kanıt bulamadı dedi.