ABD Gizli Servis Direktörü Cheatle İstifa Etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Başkanı Donald Trump'ın seçim mitinginde yaşanan suikast girişimi sonrası büyük tepkilere maruz kalan ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, yeni kararını açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski Başkanı Donald Trump'ın seçim mitinginde yaşanan suikast girişimi sonrası büyük tepkilere maruz kalan ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, istifa kararı aldı. Cheatle, yaşanan güvenlik zaafiyeti için tüm sorumluluğu üstlendiğini belirterek, istifasını duyurdu.

Cheatle, gönderdiği e-postada, "Yaşanan olayların ardından zor bir kararla istifa etme kararı aldım. Gizli Servis'in tarihindeki en büyük operasyonel başarısızlık olarak nitelendirilen suikast girişimi sonrası, bu tür güvenlik açıklarının bir daha yaşanmaması için gerekli adımların atılması gerektiğine inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Dün Temsilciler Meclisi'nde yapılan oturumda sert eleştirilere maruz kalan Cheatle, suikast girişiminin engellenememesi üzerine Kongre üyeleri tarafından yoğun şekilde sorgulanmıştı. Her iki partiden temsilciler, olayın üzerine gidilmesi ve benzer durumların önlenmesi için acil adımlar atılması çağrısında bulunmuştu.

Cheatle, 2022 yılında ABD Gizli Servis Direktörü olarak göreve başlamıştı. İstifası, ABD'de güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilmesi ve güçlendirilmesi gerekliliği konusunda yeni tartışmaları beraberinde getirdi.