ABD, İsrail'e yapılan silah yardımını artırdı: Pentagon ayrıntıları tartışmayı reddetti

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) İsrail'e yapılan silah yardımını gizlice artırdığı ortaya çıktı. Pentagon'un dahili listesinde yer alan mühimmatların Ekim ayında İsrail'e teslim edildiği öğrenildi.

Pentagon’un İsrail’e yapılan silah desteğini artırdığı ortaya çıktı. Pentagon’un dahili listesinde; İsrail’e ait Apaçi savaş gemisi filosu için daha fazla lazer güdümlü füze, 155 mm'lik mermiler, gece görüş cihazları, sığınak avcısı mühimmatları ve yeni silahları içeren ordu araçları taleplerinin yerine getirildiği yazdı.

SİLAHLAR HALİHAZIRDA SEVK EDİLİYOR

Bloomberg’in haberine göre, söz konusu listede, “Silahlar halihazırda sevk ediliyor veya Savunma Bakanlığı bunları Amerika ve Avrupa'daki stoklardan temin etmeye çalışıyor. Örneğin; Ekim sonu itibarıyla 36 bin mermilik 30 mm top mühimmatının tamamı, talep edilen M141 sığınak avcısı mühimmatından bin 800 adet ve en az 3 bin 500 gece görüş cihazı teslim edildi" ifadelerine yer verildi.

İSRAİL’İN KENDİNİ SAVUNMASI İÇİN

Öte yandan, Pentagon sözcüsünün ayrıntıları tartışmayı reddettiği açıklamada, "İsrail'in kendisini savunacak araçlara sahip olmasını sağlamak için iç stoklardan Amerika Birleşik Devletleri sanayi kanallarına kadar çeşitli yollardan yararlandığını" söyledi.