ABD'li Sporcu Jeff Monson, İlk Cuma Namazını TBMM'de Kıldı!

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan dünyaca ünlü sporcu Jeff Monson, Müslüman olduktan sonra ilk cuma namazını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) içerisindeki camide kıldı. 

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olan dünyaca ünlü sporcu Jeff Monson, Müslüman olduktan sonra ilk cuma namazını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) içerisindeki camide kıldı. 

Monson, İslam dinini seçme kararının ardında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları karşısında Filistinlilerin onurlu duruşunun etkili olduğunu belirtti. Namazın ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya gelen Monson, Türkiye’nin Filistin davasındaki duruşunu ve desteklerini övdü.

Monson, TBMM TV’ye yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin Filistin halkına olan desteğini takdirle karşıladığını ifade etti. “İlk cuma namazını Türkiye’de kılmak benim için manevi bir deneyimdi” diyen Monson, “Uzun zamandır dört gözle beklediğim bir şeydi. En önemli şey, kendimi Allah’a daha yakın hissetmemdi. Aynı zamanda benimle birlikte dua eden kardeşlerime de çok yakın hissettim. Müslüman olmama sebep olan şeylerden biri de kardeşlikti” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sadece kendi halkını değil, küresel toplumu destekleyen bir duruş sergilediğini vurgulayan Monson, “Türkiye’nin küresel anlamda dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye yönelik çabaları aydınlatıcı oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür eden Monson, Türkiye’de Filistin halkına verilen desteğin diğer ülkelerden daha güçlü olduğunu belirtti. Monson, Türkiye’nin Gazze’ye insan yardımı gönderdiğini ve mültecileri kabul ettiğini hatırlatarak, “Her ülke Türkiye’yi örnek alsa, bu insani krizi hafifletebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

Müslüman olduktan sonra hem olumlu tepkiler hem de olumsuz eleştiriler aldığını söyleyen Monson, seçiminden memnuniyet duyduğunu ve bu kararın kendisini mutlu ettiğini belirtti. “Tanrı’yı bir dinin içinde bulmaya çalıştım ve nihayet Allah’ın benim için uygun gördüğü yolu bulduğuma inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.