ABD'li Yetişkinlerin Yeni Tercihi 'Akılsız Telefonlar'

Amerika Birleşik Devletleri'nde yetişkinler, sosyal medyadan uzak durmak için yeni bir akım başlattılar, 'akılsız' telefon akımı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yetişkinler, sosyal medyadan uzak durmak için yeni bir akım başlattılar, ‘akılsız’ telefon akımı. Sosyal medyanın yan etkilerinden kaçınmak isteyenlerin tercihi bu eski nesil telefonlar oluyor. 

Bu telefonlar sayesinde yetişkinler, aşırı ekran süresinden, anksiyeteden, güncel bilgileri kaçırma korkusundan ve depresyondan uzak durduklarını vurguluyor.

Los Angeles merkezli Dumbwireless firması, sürekli bildirimlerle uğraşmak istemeyen yetişkinlerin dikkat dağıtmayan eski nesil telefonlara yöneldiğini belirtiyor. Bu sebeple 'akılsız' telefon satışlarının önemli ölçüde arttığını ifade ediyorlar. 

Uzmanlar da yetişkinlerin akıllı telefonların sürekli bilgi bombardımanının hayatlarını sıkıcı hale getirdiğini düşündüğünü ve bu nedenle eski nesil telefonlara geri döndüklerini belirtiyor.

Akıllı telefonlarda tüm gün Facebook ve Instagram gibi platformlarda gezinmeye rağmen kimse tatmin olamıyor. Bilim insanları, bu durumun insanların zihinsel bağlantılarının azalmasına ve birçok kişinin pahalı akıllı telefonları bırakıp eski telefonlara geri dönmesine sebep olduğunu belirtiyor.