ABD'nin yeni kabusu yolda: Helene'nin ardından Kirk Kasırgası için uyarı verildi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin güneydoğusunu vuran Helene Kasırgası'nın ardından yeni bir alarm daha verildi. Uzmanlar, Atlantik'te Kategori 3'e evrildiği belirtilen Kirk Kasırgası'nın hızla büyüyerek büyük bir kasırgaya dönüşmesinin beklendiğini belirtti.

Miami merkezli ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Kirk Kasırgası'nın Kategori 3 statüsüne ulaştığını söyledi. Fırtına, Küçük Antiller'in yaklaşık 1.150 mil (1.855 kilometre) doğu-kuzeydoğusundaydı ve maksimum 120 mph (195 kph) sürekli rüzgarlara sahipti.

Saatte 12 mil (19kph) hızla kuzeybatıya doğru hareket ediyordu. Bu hafta kuzey-kuzeybatıya ve ardından kuzeye doğru kademeli bir dönüş bekleniyordu.

Merkez, fırtınanın yarattığı dalgaların hafta sonuna kadar Leeward Adaları ve Bermuda'nın bazı kısımlarını etkileyebileceğini ve muhtemelen “hayatı tehdit eden” sörf ve rip akıntısı koşullarına neden olabileceğini söyledi.

Kasırga merkezi, fırtınanın Cabo Verde Adaları'nın en güney ucunun 490 mil (790 kilometre) güneybatısında yer aldığını ve maksimum 40 mil (65 kph) sürekli rüzgarlara sahip olduğunu söyledi.

Fırtına, ABD'nin güneydoğusundaki birçok insanın hala akan su, cep telefonu hizmeti ve elektrikten yoksun olduğu ve kurtarma ekiplerinin geçen hafta Helene Kasırgası'nın vurduğu ve ölüm ve yıkıcı hasarın izini bıraktığı insanları aradığı sırada oluştu.