ABD'ye Gelen Türklerin Başına Neler Gelebilir?

Amerika Birleşik Devletleri'nde 15 aydır bulunan ABDPost.com New York temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, bu süre içinde neler yaşadığını anlattı. Birkaç firma tarafından dolandırılmaya çalışıldığını belirten Yöreki, Amerika'ya gidenlere uyrılarda bulundu.

Amerika'da 15 aydır bulunan ABDPost.com New York temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, kendi deneyimlerinden yola çıkarak, ülkeye giden Türklerin başına neler gelebileceğini sıraladı. 

En son yaşadığı bir olaydan başlayan Yörekli, "Geçen gün Russel Crowe konserine gittim ve bir içki sipariş ettim. garson kız kredi kartımı alması gerektiğini, bir sorun olmadığını ve çıkarken kartımı iade edeceğini söyledi. Bunun nedeninin de bazı müşterilerin ödeme yapmadan kaçması olduğunu belirtti. Zaten bazı arkadaşlarım da başka yerlere gittiğimizde hiç sorun etmeden vermişlerdi kartlarını. Ben de güvenerek verdim. Kokteyl içtim sonra waffle yedim. Komserden sonra kız yanıma geldi ve yediklerimi içtiklerimi gösterdi. Waffle ve kokteylin 44 dolar tuttuğunu belirtip, 'ücreti çekeyim' mi diye sordu. Ödememi yaptım ve kartı iade etti. 'Bahşişe gerek yok imzalayın tip içinde' dedi. Ben de imzaladım ve çıktım. Hiç aklıma gelmedi o akşam banka hesabımdan kontrol etmek, bugün baktım. Hesabımdan 44 doların dışında 144 dolar aynı akşam benden ücret çekilmiş. Bugün gittim aynı yere açıkladım ve müdürlerinin olmadığını yarın sabah 10'da geleceğini söylediler. Yarın sabah tekrar geleceğim bakalım nasıl sonuçalanacak" dedi. 

İşte Yörekli'nin 15 aydır yaşadığı olaylardan bazılar..