Abraham Lincoln 'Mum Gibi' Eridi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington D.C.'yi etkisi altına alan yoğun sıcak hava dalgası sebebiyle Başkan Abraham Lincoln'ün balmumu heykeli eridi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington D.C.'yi etkisi altına alan yoğun sıcak hava dalgası, Başkan Abraham Lincoln'ün balmumu heykelinin erimesine neden oldu. 1861'den suikasta uğradığı 1865'e kadar Amerika Birleşik Devletleri'ni yöneten Lincoln'ün balmumu heykeli, sıcaklıkların etkisiyle büyük zarar gördü. Heykelin önce başı düştü, ardından bir bacağı eriyerek gövdesinden ayrıldı ve oturduğu sandalye yere çöktü.

Replika Sıcağa Dayanamadı

Lincoln Anıtı'nın 2 metrelik balmumu replikası, şu anda onarımda ve ABD'nin 16. Başkanı'nın kafasını boynuna bağlayan teller henüz mumla kaplanmadı. Hafta sonu başkenti kavuran sıcaklıklar bu hafta boyunca da etkisini sürdürüyor. Bu nedenle onarım çalışmaları sırasında kullanılan malzemelere çok dikkat ediliyor. Yerel medya, Lincoln'ün balmumu başının bu hafta sonu yerine takılacağını bildirdi.

Gerçeği 13 Metre

Amerikan İç Savaşı'nın kahramanı olan Lincoln, ABD'nin 16. başkanı olarak halkın sevgi ve saygısını, yaşamını yitirdikten sonra bile kazanmaya devam eden ikonik bir figür. Dört yıllık başkanlık sürecinde köleliği büyük ölçüde ortadan kaldırmayı ve ABD ekonomisini modernleştirmeyi başaran Lincoln'ün gerçek anıtının temeli ise 1915'te atılmış ve 1922 yılında tamamlanmıştı. 

Hoşgörü, doğruluk ve kararlılığı simgeleyen ve 13,4 metre yüksekliğindeki 36 mermer sütundan oluşan anıt, başkent Washington'ın en popüler turistik noktalarından biri.