Aktivistlerden Taylor Swift'in Özel Jetine Boyalı Saldırı!

Dünyaca ünlü sanatçı Taylor Swift'in özel jeti, çevreci aktivistler tarafından iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla turuncuya boyandı.

İngiltere'de çevreci grup "Just Stop Oil" aktivistleri, Londra Stansted Havalimanı'nda gerçekleştirdikleri eylemde, iki özel jeti turuncu boyayla kapladı. Aktivistler, hükümetin fosil yakıt üretim lisanslarını sonlandırma taahhüdünü destekleyerek, iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçladı.

Eylem, dün sabah erken saatlerde havalimanı güvenlik bariyerlerini aşarak gerçekleştirildi. ABD'li ünlü şarkıcı Taylor Swift'in de aralarında bulunduğu konukların uçtuğu bölümdeki özel jetlere turuncu boya püskürtüldü.

Just Stop Oil sözcüsü Cole Macdonald, "Varlıklı insanların lüks içinde yaşadığı bir dünyada, milyonlarca insanın iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele ettiği gerçeğiyle karşı karşıyayız" diyerek eylemi savundu. Grup, özel jetlerin ticari uçuşlara göre çok daha fazla karbon emisyonu ürettiğini ve bu tür ulaşımın sürdürülemez olduğunu vurguladı.

İki Aktivist Gözaltına Alındı!

İngiltere polisi, 22 ve 28 yaşlarındaki iki aktivistin gözaltına alındığını bildirdi. Stansted Havalimanı yetkilileri ise eylemin havalimanı operasyonlarına herhangi bir aksama yaşatmadığını belirtti.

Just Stop Oil aktivistleri, geçtiğimiz günlerde de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Stonehenge taşlarına benzer bir eylem gerçekleştirmişti.