Ameliyatta Dalağı Yerine Karaciğeri Alınan Hasta Hayatını Kaybetti!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bir doktor, yanlışlıkla dalağı yerine hastanın karaciğerini alarak ölümüne yol açtı. Olayın ardından hastane, doktor hakkında soruşturma başlattı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bir hastanın ameliyatında trajik bir olay yaşandı.The Guardian gazetesinin haberine göre, ağustos ayında ölen 70 yaşındaki William Bryan'ın ailesinin avukatı, yaşanan skandalı açıkladı.

Avukata göre, Alabama'da yaşayan William Bryan ve eşi Beverly, Florida'daki kiralık mülklerine gittikleri sırada Bryan’ın vücudunun sol tarafında ağrı hissetmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar, Bryan’ın dalağında bir sorun olduğunu ve ameliyat edilmesi gerektiğini belirtti. İlk başta ameliyat önerisine sıcak bakmayan aile, daha sonra hastanedeki doktorlar tarafından ikna edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktor Thomas Shaknovsky'nin, 21 Ağustos'ta yaptığı "kapalı dalak ameliyatı" olarak bilinen laparoskopik splenektomi sırasında Bryan'ın dalağını almak yerine karaciğerini aldığı iddia edildi. Ameliyat sonrası Bryan'ın ölümüne yol açan bu hatanın, operasyon sırasında alınan organın aslında karaciğer olduğunu gösterdiği öne sürüldü.

Avukatı, Shaknovsky'nin önceki bir ameliyatta da bir hastanın böbrek üstü bezinden parça almak yerine pankreasından parça aldığını ve bu davanın gizlice çözüldüğünü belirtti. Bryan ailesi, doktorun görevine son verilmesini talep etti.

Hastaneden yapılan açıklamada, iddiaların ciddi bir şekilde incelendiği ve konu hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.