American Airlines personelinin yaptıkları gündem oldu: Soruşturma başlatılıyor!

American Airlines bagaj görevlilerinin, bir yolcuya ait tekerlekli sandalyeyi uzun metal bir rampadan aşağı attığını gösteren video gündem oldu. Videonun ardından sosyal medya kullanıcıları tarafından American Airlines'e tepki gösterildi. 

Miami Uluslararası Havalimanı'nda American Airlines bagaj görevlilerinin, bir yolcunun tekerlekli sandalyesini rampadan dikkatsizce aşağı attığını gösteren bir video sosyal medyanın gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcıları yaşanan rahatsız edici durum ile ilgili American Airlines yönetimine tepki gösterdi. 

“İKİ SANDALYEYE DAHA AYNISINI YAPTILAR”

Videoda bir American Airlines personelinin başka bir personel altta beklerken, kapalı olmayan bir bagaj kanalının tepesinden tekerlekli sandalyeyi aşağı doğru bıraktığı görüldü. Videoyu yayınlayan kişi aynı personelin videoyu çekmeye başlamadan önce iki tekerlekli sandalyeyi daha aynı şekilde fırlatarak güldüklerini aktardı. 

GÖRÜNTÜLER İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILIYOR

Videoya gelen tepkilerin artması üzerine, Ulaştırma Bakanlığı Sekreteri Pete Buttigieg bir açıklama yayımladı. Buttigieg, yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatılacağını belirterek “Bu kesinlikle kabul edilemez. Soruşturma başlatacağız. İşte tam da bu nedenle tekerlekli sandalye kullanan yolcuları korumak için harekete geçiyoruz. Herkes güvenli ve onurlu bir şekilde seyahat etmeyi hak ediyor” ifadelerini kullandı.