Amerika'da Şarküteri Kâbusu Listeria Bakterisi Can Aldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Boar's Head firmasına ait şarküteri ürünlerinden bulaşan listeria bakterisi nedeniyle dokuz kişi yaşamını yitirdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Boar's Head firmasına ait şarküteri ürünlerinden bulaşan listeria bakterisi nedeniyle dokuz kişi yaşamını yitirdi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) açıkladığına göre, Mayıs ayından bu yana listeria bakterisinin neden olduğu zehirlenme vakaları sonucunda, 57'den fazla kişi hastaneye kaldırıldı ve ölümler rapor edildi. CDC, bu salgının 2011 yılından beri ABD'de görülen en büyük listeria salgını olduğunu belirtti.

Maryland eyaletindeki sağlık yetkilileri, Boar's Head firmasının ürettiği dilimlenmiş şarküteri ürünlerinde listeria bakterisine rastladı. Şirket, bakteriyel kontaminasyon riskini önlemek için 3 milyon kilodan fazla ürünü geri çağırdı ve bu ürünlerin market reyonlarından toplandığı bildirildi. Listeria bakterisi genellikle yüksek ateş, kusma ve ishal gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açarken, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan yaşlılar, hamileler, bebekler ve kronik hastalığı olan kişiler üzerinde ölümcül etkiler yaratabiliyor.