Amerikalı avukat Panama'da dehşet saçtı: İki çevreci aktivisti gözünü kırpmadan öldürdü

Panama'da bir Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı yolu kapatan çevreci eylemcilere silahla ateş etti. 77 yaşındaki adamın açtığı ateş sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

Panama’da çevreci aktivistler, Kanada merkezli First Quantum Minerals'in bölgedeki en büyük bakır madeninin işletme hakkını 20 yıl daha elde etmesini protesto etti.

Aktivistler, şirketin araçlarının geçtiği güzergahı 3 haftadır kapatarak eylemlerine devam ediyordu. Aktivistlerin gerçekleştirdiği eylemler, şirketin günlük 80 milyon dolar zarar etmesine ve ülke genelinde okulların bir hafta tatil edilmesine neden oldu.

TARTIŞMAYA BAŞLADILAR

Geçtiğimiz salı yine otoyolu kapatmak üzere harekete geçen aktivistler, Amerika ve Panama vatandaşlığı bulunan bir avukat ve profesör olan 77 yaşındaki Kenneth Darlington ile tartışma içerisine girdi.

GÖZALTINA ALINDI

Darlington, aktivistler ile tartışmaya devam ettiği sırada silahını çekerek aktivistlerin üzerine ateş etti. Darlington’ın aktivistlere ateş ettiği anlar ise çevredeki insanlar tarafından anbean kayıt altına alındı.

Saldırının ardından bir kişi olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralı bir aktivist ise kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Saldırının ardından olay yerine gelen polis ekipleri, 77 yaşındaki Darlington’ı gözaltına aldı.