Amerikan Turizm Şirketleri Suriye'ye Tur Seferleri Düzenlemeye Başladı

Amerikan turizm şirketleri, 'Herhangi bir güvenlik problemi kalmadı" sloganıyla Suriye'ye tur seferleri düzenlemeye başladı.

Amerikalı turizm şirketleri, “herhangi bir güvenlik problemi kalmadığı” gerekçesiyle Suriye’ye tur satışlarına başladı.

İç savaşın en şiddetli günlerini geride bırakmış görünen Suriye'ye son dönemde turistik turlar düzenlenmeye başlandı. 
Birer haftalık turlar, Şam'da eski kenti, Humus'taki meşhur Şövalyeler Şatosu'nu, IŞİD'in 2017'de geride büyük acılar bırakarak temizlendiği antik Palmira kentini kapsıyor. 
Tur kapsamında gezilecek yerler arasında başkent Şam, Lazkiye, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Palmira antik kenti, Humus kentinde Orta Çağ’dan kalma Şövalyeler Kalesi, Hristiyan köyü Maaloula yer aldı. Tur fiyatları ise kişi başı 1595 dolar olarak belirlendi.

Turizm şirketinin internet sitesinde, yıl boyunca turlar düzenlendiği belirtilirken “Suriye’ye seyahat etmek güvenli mi?” sorusu şöyle yanıtlandı:

“İç Savaş sona erdiğinden beri, Suriye, gezginler için yeniden güvenli hale geldi. Tur programlarımızda ziyaret ettiğimiz her yer güvenlidir ve misafirlerimiz için potansiyel risk oluşturabilecek yerlerden uzak dururuz. Yine de durum her zaman değişkendir. Bu nedenle, belirli bölgelere seyahat etmenin herhangi bir risk olduğunu hissedersek seyahat programını değiştireceğiz.”