Aşırı Sıcaklardan Etkilenen Köprü Kullanılamaz Hale Geldi

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde bulunan ve Bronx ile Manhattan'ı birbirine bağlayan Harlem Nehri üzerindeki 3. Cadde Köprüsü, aşırı sıcaklar nedeniyle mekanizmasının bozulması sonucu açık vaziyette kilitli kaldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde Bronx ile Manhattan’ı birbirine bağlayan Harlem Nehri üzerindeki 3. Cadde Köprüsü, aşırı sıcaklar nedeniyle mekanizmasının bozulması sonucu açık vaziyette kilitli kaldı. Yerel medyada yer alan haberlere göre, köprünün çelik unsurları sıcak hava dalgasının etkisiyle genişledi ve kilitleme mekanizması sıkıştı.

Köprü araç trafiğine kapatılırken, itfaiye botları çeliği soğutmak amacıyla nehirden köprüye su püskürttü. Olay, video görüntüleriyle de belgelenirken, şehir 35 derece ile yılın en yüksek sıcaklığını gördü.

1898 yılında açılır kapanır yapıda inşa edilen köprü, tek şeritli olarak araç trafiğinde kullanılıyor. Şehrin günlük hayatını olumsuz etkileyen bu durum, yetkililerin hızlıca çözüm arayışına girmesine neden oldu.

New York, aşırı sıcaklarla mücadele ederken, ulaşımda yaşanan bu aksaklık, şehirdeki iklim değişikliği etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.