Balina Tekneyi Devirdi: Balıkçılar Neye Uğradığını Şaşırdı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Hampshire eyaletinde bir balina, küçük bir balıkçı teknesine çarparak teknenin alabora olmasına ve iki balıkçının okyanusa düşmesine neden oldu. O anlar kameralara böyle yansıdı...

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Hampshire eyaletinde bir balina, küçük bir balıkçı teknesine çarparak teknenin alabora olmasına ve iki balıkçının okyanusa düşmesine neden oldu. O anlara tanıklık eden iki genç kardeş, Colin ve Wyatt Yager, olayın videosunu çekip sosyal medyada paylaştı.

ABD Sahil Güvenlik Sözcüsü Diolanda Caballero, gençlerin Odiorne Burnu açıklarında tekneleri alabora olan iki balıkçıyı hızla kurtardığını belirtti.

Yaralanan Olmadı!

Caballero, okyanusa düşen balıkçıların ve balinanın yaralanmadığını söyledi. Çevrede balık sürülerinin olduğunu belirten yetkililer, balinanın saldırı amacı taşımadığını sadece avlandığını ifade etti. Çarpışma esnasında balinanın ağzından balıklar dökülmesi de kanıt olarak gösterildi. 

Kaza geçiren teknedeki Greg Paquette ve Ryland Kenney ise büyük şok yaşadı. Kenney, "Devrilirken tekneden ve balinadan kaçmak için suya atladım. Gençler, bize bu kadar hızlı yardım ettiği için çok mutluyuz," dedi.