Başkonsolostan Duygusal Paylaşım

ABD İstanbul Başkonsolos'u Julie Eadeh, Dünya Skolyoz Farkındalık Günü'nde paylaştığı mesajla skolyoz hastalarını hem üzdü hem de umut oldu.

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh konsolosluğun resmi Instagram hesabından duygusal bir mesaj paylaştı. Dünya Skolyoz Farkındalık Günü'nde skolyozla yaşayanları destekleme sözü veren Eadeh kendisininde geçmişte bu rahatsızlıktan muzdarip olduğuna dikkat çekti. Gençlik yıllarından bir fotoğrafını paylaşan Eadeh şunları yazdı: 

“Tam olarak neye baktığınızı anlayamadınız mı? İlki benim 14 yaşında çektirdiğim bir fotoğraf; ilk omurga ameliyatımı olmadan önceki gece çekilmişti. Omuzlarımdan birinin diğerinden daha yüksekte olduğunu görebilirsiniz- ki, bu skolyozun yaygın özelliklerinden biridir.

HAYALLERİMİ KOVALADIM

İkincisi ise ertesi gün çekilmiş bir röntgen; Harrington çubukları yerleştirilmiş eğri bir omurga. Birçok skolyoz hastası için her gün çektikleri ağrılar, doktor muayeneleri ve röntgenler hayatın bilindik bir parçasıdır. Ama ben, bir engelle yaşamanın beni hayallerimi kovalamaktan alıkoymasına asla izin vermedim.

Dünya Skolyoz Farkındalık Günü’nde skolyozla ve bazısı gözle görülen, bazısı ise görülemeyen diğer rahatsızlıklarla yaşayan dostlarımız ve iş arkadaşlarımızı desteklemeye söz verelim.”

Başkonsoloh Eadeh'in mesajının altına yüzlerce duygusal mesaj yazıldı. Sosyal medya kullanıcıları Eadeh'e geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

JULIE EADEH KİMDİR?

Julie Eadeh, atanmış ABD İstanbul Başkonsolosu olarak yeni görevine 2022 yılında başladı. Daha önce ABD’nin Türkiye Diplomatik Temsilciliği’nin sözcüsü olan Julie Eadeh Dışişleri Bakanlığı’nda yirmi yılı aşkın deneyimi var. 

Türkiye’ye gelmeden önce Eadeh, ABD Hong Kong Başkonsolosluğu’nda Siyasi Birim Şefi olarak görev yapmıştır. Daha öncesindeyse ABD Doha Büyükelçiliği’nde Kamu Diplomasisi Müsteşarı ve Başmüsteşar Vekili olarak görev yapan Eadeh, 2010 ila 2012 yılları arasında ABD Şanghay Başkonsolosluğu’nda çevre, bilim, teknoloji, sağlık ve enerji konularından sorumlu diplomat olarak çalışmıştır.  Eadeh 2007-2008 yıllarındaysa ABD Bağdat Büyükelçiliği’nde Sözcü Yardımcısı olarak basın ve medyayla ilişkileri yürütmüştür.

Eadeh, 2006 yılında Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta görev yaptığı sırada İsrail ile Hizbullah savaşında Amerikan vatandaşlarının Lübnan dışına tahliye sürecini yürütmüştür. Beyrut’taki görevinden önce Washington’da Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma Bürosu’nda, siyasi ataşe olarak Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta ve ekonomi ataşesi olarak Kudüs’te görev yapmıştır. Eadeh, Orta Doğu ve Çin’de gerçekleştirdiği çalışmalar dolayısıyla defalarca ABD Dışişleri Bakanlığı Üstün Şeref Ödülüne layık görülmüştür.