Biden'dan Birlik Çağrısı; Siyasetimizdeki Ateşi Düşürmeliyiz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden silahlı bir saldırganın Pensilvanya'daki bir kampanya mitinginde eski Başkan Donald Trump'ı öldürmeye çalışmasının ardından,pazar gecesi nadir görülen bir Oval Ofis konuşması yaptı.

Konuşmada 81 yaşındaki başkan, "Amerikalı dostlarım, bu gece sizlerle siyasetimizdeki ateşi düşürmemiz ve fikir ayrılıklarımız olsa da düşman olmadığımızı hatırlamamız gerektiği hakkında konuşmak istiyorum." dedi.

COREY COMPERATORE KAHRAMAN

Biden, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olması beklenen Trump'ın sadece bir sıyrık yarasıyla hayatta kalmasından "minnettar" olduğunu söylerken, mitingde hayatını kaybeden 50 yaşındaki Corey Comperatore'yi "kahraman" olarak selamladı.

Başkan, yaklaşık 7 dakikalık konuşmasında izleyicilere "geri çekilip, nerede olduğumuzu ve bundan sonra nasıl ilerleyeceğimizi değerlendirmeleri" çağrısında bulundu.

AİLESİNİ KORUYORDU

Biden, "Neyse ki eski Trump ciddi şekilde yaralanmadı. Dün gece onunla konuştum. İyi durumda olduğu için minnettarım ve Jill ve ben ona ve ailesine dua ediyoruz" dedi..

"Ayrıca öldürülen kurbanın ailesine en derin taziyelerimizi iletiyoruz. Corey bir koca, bir baba, gönüllü bir itfaiyeci, bir kahramandı, ailesini o kurşunlardan koruyordu. Hepimiz ailesini ve yaralanan herkesi dualarımızda tutmalıyız."

50 yaşındaki Comperatore, yakınlardaki Buffalo Kasabası'nın itfaiye şefi olarak görev yapıyordu.