Biden'ın torunun arabasına girmeye çalıştılar: Gizli Servis ajanları şüphelilere ateş açtı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın torunu Naomi Biden'ın aracına girmeye çalışan şüphelilere, Gizli Servis ajanları tarafından ateş açıldı. Yetkililer olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre 3 şüpheli, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden’ın torunu Naomi Biden’ın aracına girmeye çalıştı. Naomi Biden’ı korumakla görevli Gizli Servis ajanlarının durumu fark etmesi üzerine şüphelilere ateş açıldı.
Açılan ateşin ardından şüpheliler olay yerinden hızla kaçtı. Şüphelilerin kaçarken kırmızı bir araç kullandıkları belirlenirken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı.

OLAY İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Soruşturma ile ilgili açıklamada bulunan Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, “12 Kasım günü saat 11:58 sularında, Washington DC'nin Georgetown semtinde Gizli Servis ajanları park halindeki ve içinde kimsenin bulunmadığı bir resmi aracın camını kıran muhtemel üç şüpheli ile karşılaştı. Bu sırada bir federal ajan, silahını ateşlemiş ancak kimsenin vurulmadığını düşünüyoruz. Saldırganlar kırmızı bir araçla olay yerinden kaçmış ve destek birimlerine bölgesel arama emri verilmiştir. Herhangi bir koruma görevlisine yönelik bir tehdit söz konusu değildir. Olay DC Metropolitan Polis Departmanı ve Gizli Servis tarafından soruşturulmaktadır” ifadelerine yer verdi.