Biden Obama'nın da Desteğini Kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık yarışı hız kazanıyor. Trump karşısında her geçen gün kan kaybeden Joe Biden eski Başkan Barack Obama'nın da desteğini kaybetti. Bu arada Kovid testi pozitif çıkan Biden dinlenmeye çekilince seçim çalışmalarına da ara vermiş oldu.Sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

Washington Post'un haberine göre eski Başkan Obama, Biden'ın müttefiklerine, Donald Trump'a karşı yarışta kalıp kalmamayı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Gazete, Obama'nın 81 yaşındaki başkanın "adaylığının uygulanabilirliğini ciddi şekilde değerlendirmesi gerektiğine" inandığını yazdı. 

Biden'ın 2009-2017 yılları arasında başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü dönemde görevde olan ve Demokrat Parti'de hâlâ büyük nüfuza sahip olan Obama'dan henüz bir yorum yapılmadığı belirtildi.

EN ÖNEMLİ İSİM

Obama, Donald Trump ile çıktığı tartışma programı performansının ardından Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiğini söyleyen en önemli isimlerden biri oldu. 

Bu arada Biden'a Kovid teşhisi konulduğu ve Delaware'deki sahil evinde karantinaya alındığı gün, Washington DC'deki en etkili Demokratlardan ikisi olan Nancy Pelosi ve Chuck Schumer'in kendisine özel olarak yarıştan çekilmesi yönünde çağrıda bulunduğu haberi sızdırıldı.

Washington Post ve New York Times gazeteleri ayrıca Schumer ve Jeffries'in Biden'a partilerinin seçim umutlarını riske attığını söylediklerini bildirdi.

HABERİ SIZDIRMALARININ NEDENİ

Bu haberlerin sızdırılması "Temelde Biden'a bir müdahalede bulundular ve işe yaramadı, şimdi de ayrıntıları kamuoyuna sızdırıyorlar" şeklinde yorumlandı.

Bir diğer kıdemli Demokrat, Kongre Üyesi Adam Schiff, bugün kamuoyuna yaptığı açıklamada, Biden'a "meşaleyi devretmesi" çağrısında bulundu.

Genel kanı; şu anda kaybetmekte olduğu ve toparlanma belirtisi göstermediği için, Biden'ın yarışın dinamiklerini değiştirmek için bir şeyler yapması gerektiği yönünde. Ve eğer seçim kampanyasında iyi performans gösteremezse bu mümkün olmayabilir.

KOVİD OLDU

Şimdi, bugün konulan Kovid teşhisiyle birlikte seyahat etmeyi tamamen bırakmak zorunda kaldı. Biden "İyileşirken kendimi izole edeceğim ve bu süre zarfında Amerikan halkı için çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Las Vegas'a yaptığı seyahati yarıda kesip evine dönen Biden, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendini "iyi" hissettiğini söyledi.

Beyaz Saray doktoru Kevin O'Connor, Biden'ın burun akıntısı, öksürük ve "genel halsizlik" şikayetiyle başvurduğunu ve bir kampanya etkinliğine katıldıktan sonra testinin pozitif çıktığını söyledi.

Dr. O'Connor, "Semptomları hafif kalmaya devam ediyor" dedi ve Biden'ın solunum hızının, ateşinin ve kan oksijen seviyelerinin normal olduğunu sözlerine ekledi.