Blinken'den Gazze itirafı: Bakanlık içinde anlaşmazlık!

Amerika Birleşik Devletleri Bakanı Antony Blinken, Gazze konusunda bakanlık içinde anlaşmazlık olduğunu itiraf etti. İsrail'e verilen destek nedeni ile Bakanlık içerisinde çalışanların tepki göstermesi üzerine, Blinken'in çalışanlara attığı mail gündem oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Blinken, Dışişleri Bakanlığı çalışanlarına attığı mail ile gündem oldu. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeni ile Bakanlık içinde çalışanların rahatsız olduğu ortaya çıktı. Blinken’in çalışanlara attığı mailde, “Birçoğunuz için bu krizin yol açtığı acıların derin bir bedel ödettiğini biliyorum!” ifadeleri dikkat çekti. 

CNN’in haberine göre, Blinken, Gazze’de hayatını kaybeden çocukların, kadınların ve yaşlıların görüntülerini görmenin acı verici olduğunu belirterek, “bunu kendisinin de hissettiğini” kaydetti.

“HÜKÜMETİN GÖRÜŞLERİNE KATILMAYABİLİRSİNİZ”

Öte yandan Bakanlık çalışanlarının hükümetin Gazze konusundaki yaklaşımına katılmayabileceğini işaret eden Blinken, çalışanların ‘neyin daha iyi yapılabileceği konusunda görüşleri’ olabileceğini ifade etti.

“GAZZE’Yİ FİLİSTİNLİLER YÖNETMELİ”

Ayrıca Blinken, Gazze’nin Filistinliler tarafından yönetilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Gazze'nin Batı Şeria ile birleşerek Filistinliler tarafından yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bölgenin yeniden inşası, sürdürülebilir bir mekanizmayla desteklenmelidir” dedi.