Büyükelçi Önal ile Komite Başkanı Rogers'tan Yeni Dönem Mesajı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Sedat Önal, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Mike Rogers ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Rogers ve heyetinin bu yıl Mart ayında Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında gündeme gelen konuların detaylı bir takibi yapıldı. İki taraflı ilişkilerin geliştirilmesi ve stratejik iş birliği fırsatlarının değerlendirildiği toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi hedeflendi.

Büyükelçi Önal, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve ABD arasındaki ikili ilişkilerin önemine vurgu yaparak, karşılıklı çıkarları korumak ve daha da geliştirmek amacıyla iş birliğinin süreceğini belirtti. Komite Başkanı Rogers ise, Türkiye’nin bölgesel ve küresel güvenlik politikalarındaki rolünün altını çizerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesi için tüm imkanların değerlendirileceğini ifade etti.