Büyükusta Yağız Tarih Yazdı!

Uluslararası Satranç Federasyonu sıralamasına göre aktif sporcular arasındaki en genç büyükusta olan Yağız Kaan Erdoğmuş tarihin en iyisi' olarak anılan Magnus Carlsen'i 41.2 saniyede yendi.

Türk satranç büyükustası Yağız Kaan Erdoğmuş, 'tarihin en iyisi' olarak anılan Magnus Carlsen'i 41.2 saniyede yendi.

12 yaşında "büyükusta" unvanını alarak tarihte bunu başaran dördüncü en genç isim olan Türk milli satranç oyuncusu Yağız Kaan Erdoğmuş, Norveçli büyükusta Magnus Carlsen'i 41.2 saniyede mat etti.

Türk milli satranç sporcusu Yağız Kaan Erdoğmuş, katıldığı turnuvada satranç dünyasının en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Magnus Carlsen'i 41.2 saniyede mat ederek büyük bir başarıya imza attı.

EN GENÇ BÜYÜKUSTA YAĞIZ

33 yaşındaki Norveçli satranç büyükustası Magnus Carlsen'in beş dünya satranç şampiyonluğu, dört dünya hızlı satranç şampiyonluğu ve altı dünya blitz satranç şampiyonluğu bulunuyor. Yağız Kaan Erdoğmuş, Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) sıralamasına göre aktif sporcular arasındaki en genç büyükusta ("Grand Master" - GM) unvanına sahip.

Nisan ayında Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda mücadele eden Yağız Kaan, son normunu da tamamlayarak GM unvanını almasıyla tarihte bunu başaran dördüncü en genç isim oldu. Bu başarıyla birlikte Türkiye'deki büyükusta sayısı 16'ya yükseldi.