Columbia Üniversitesi, İsrail Yanlısı Profesörünü Görevden Uzaklaştırdı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin prestijli eğitim kurumlarından Columbia Üniversitesi, İşletme Fakültesi'nde görevli Profesör Shai Davidai'yi, sözlü taciz ve tehditkar davranışları nedeniyle görevinden uzaklaştırdı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin prestijli eğitim kurumlarından Columbia Üniversitesi, İşletme Fakültesi'nde görevli Profesör Shai Davidai'yi, öğrencilere ve üniversite çalışanlarına karşı tehditkar davranışlar sergilediği ve sözlü tacizde bulunduğu gerekçesiyle geçici olarak görevinden uzaklaştırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Davidai'nin davranışlarının üniversitenin politikalarıyla çeliştiği belirtilerek, akademisyenin kampüse girişinin sınırlandırıldığı ifade edildi. 

Açıklamada, profesörün ifade özgürlüğü haklarının korunduğu, ancak tehdit, taciz ve zorbalık içeren davranışların kabul edilemez olduğu vurgulandı. Davidai’nin, üniversitenin çalışanlara yönelik davranış politikaları konusunda eğitim alması gerektiği de kaydedildi.

Filistin Yanlısı Öğrencilere Olan Tutumu Eleştirilmişti

Davidai, özellikle Filistin yanlısı öğrenci protestolarına karşı sergilediği sert tutum ve sosyal medya üzerinden Filistin yanlısı akademisyenleri terörizmi desteklemekle suçlamasıyla dikkat çekmişti. 

Davidai hakkındaki inceleme, İsrail karşıtı öğrenci gösterileri sırasında güvenlik görevlileriyle yaşanan tartışmalar ve üniversite yetkililerine yönelik açıklamaları sonrasında başlatıldı. Üniversite yönetimi, bu durumun eğitim ortamını olumsuz etkilediği gerekçesiyle hızlı bir müdahalede bulundu.

Uzaklaştırmanın, Davidai'nin maaşını ve üniversitedeki statüsünü etkilemeyeceği bildirildi.