Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta: Diplomasi Trafiği Başladı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenecek Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York'a geldi. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan New York’a geldi. 

Erdoğan, özel uçak "CAN" ile John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’na indi. Havalimanında, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Washington Büyükelçisi Sedat Önal ve New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da heyette yer aldı.

Türkevi’nde Coşkulu Karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’taki Türkevi’nde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla kendisini bekleyen kalabalıkla sohbet eden Erdoğan, basın mensuplarına selam verdikten sonra Türkevi’ne geçti. 

BM 79. Genel Kurulu’na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret kapsamında bir dizi önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Bu toplantılarda Türkiye’nin uluslararası meselelerdeki duruşunu ve önceliklerini vurgulaması bekleniyor.