Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle anıyoruz

Adını Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, hayata veda edişinin 85.yıldönümünde saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyoruz.

Askeri dehasını, vatan sevgisiyle birleştirerek, milletin bağımsızlığı için tarihte eşine az rastlanır bir zafere imza atan Cumhuriyetimizin Kurucusu ve İlk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk, yalnızca Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nı başarıyla yöneten bir komutan olarak değil, aynı zamanda gerçekleştirdiği devrimlerle de dahi bir devlet adamı olarak tarihe geçti.

Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıl süren yaşamında, milletinin ve vatanının bağımsızlığı için yılmadan çalıştı ve girdiği her mücadeleden zaferle çıktı.  

Adını Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de, Dolmabahçe Sarayı’nda 09.05’te hayata gözlerini yumdu.

Anıtkabir’e Ziyaretçi Akını

Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce vatandaş, Atatürk'e olan sevgi ve bağlılıklarını göstermek için, ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir’e akın ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında yurt genelinde ve dış temsilciliklerde tören ve etkinliklerle anılacak.